Bejelentés


Belépés Erdély titkaiba Minden amit tudni akartál az ősi magyar földről


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

üdvözöllek Erdély szivébenErdély, az "erdőkön túli" vidék
A Románia közepén fekvő vidék sok látogatót vonz magastetős fatemplomaival, kivételes építészetével és népművészetével, középkori városaival, misztikus váraival és hányatott történelmével. Erdélyben csodálatos hegységek, hullámzó hegyoldalak, termő síkságok, számos folyó és tó található. Önt is bizonyára elcsábítja majd a Sóvidék számtalan szépsége és csodája, az erdő borította csúcsok, elragadó völgykatlanok és gyöngyöző források.Élvezze a Medve-tó megnyugtató vizét. Könnyedén lebeghet a víz felszínén, mivel annak sótartalma igen magas. Fedezze fel a Medve-tó körül szétszórtan elhelyezkedő melegvizű tavacskákat, melyeknek mind különböző gyógyhatású vizük van.
Rendkívül élvezetesen töltheti idejét Szovátától nem messze Parajdon is, ahol egy földalatti játszótér és a Sóbánya ökumenikus kápolnája menedéket és gyógyulást kínál légúti panaszokkal küzdő látogatóknak.
Segesvárra is látogasson el és nézze meg a gyönyörű középkori városközpontot, a citadellát és az óratornyot. Ehet is egy jót a város Drakula éttermében és vásárolhat az utcai festők munkáiból.
Ne hagyja ki Korondot sem, mely porcelán és fazekas termékeiről híres.
Marosvásárhely Maros megye székhelye, ahol szintén rendkívüli helyeket láthat, mint például a városi erődítmény vagy a Rózsák tere.
Utazásai során feltétlenül csodálja meg a Gyilkos-tavat (Vörös-tó), melynek vizéből fatönkök állnak ki, és a közeli Békás-szorost, mely Románia legcsodálatosabb szurdoka, ahol a meredek sziklafal helyenként eléri a 300 méteres magasságot is.
Kiránduljon el Nyárád völgyébe és kóstolja meg a helyben készített finom friss pisztrángot. Fokhagymás szósszal a legjobb.
A Szovátától csupán 8 kilométerre fekvő hólepte Bucsin sípályáit is érdemes télen kipróbálni, vagy ünnepelje az Újévet családja és barátai társaságában az erdélyi hagyományok szerint.


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!